7 manieren om ruzie op vakantie te voorkomen

Ruzie kan je vakantie compleet verpesten. Het bezorgt je stress, hoofdpijn en verspilling van je hard verdiende vakantiedagen. Ieder stel maakt ruzie, ongeacht hoe lang ze met elkaar gaan. Maar er is hoop. Volg deze 7 manieren om voorgoed van die vervelende vakantieruzies af te komen.

1. Maak een lijst van de onderwerpen waarover je geheid ruzie krijgt met je vrouw.

Ruzies zijn onmiskenbaar verbonden met relaties. Probeer zo vroeg mogelijk de meningsverschillen te herkennen. Dan weet je beide van te voren waar je aan toe bent. Dit zijn de belangrijkste onderwerpen voor een vakantieruzie:

Andere vrouwen

Zeker op vakantie zie je veel exotische schoonheden. Veelal ook nog in bikini. Als man raak je zeker in verleiding om even te kijken. Niet iedere vrouw heeft hier problemen mee. Maar sommige vrouwen wel. Probeer hier rekening mee te houden.

Verschillende vakantiewensen

Ieder mens heeft zin eigen vakantiewensen. De één gaat voor de natuur. De ander voor cultuur. Probeer zo vroeg mogelijk van elkaar duidelijk te hebben wat je vakantiewensen zijn.

Geld en budget

Te veel geld uitgeven. Te veel je vrouw achterna in de kledingzaken. Nodeloze marktjes afstruinen. Musea die je geen snars interesseren. En uiteraard begrijpt zij ook totaal niet waarom je zoveel geld uitgeeft aan drank, voedsel of tripjes. Stel even goed vast waaraan en hoeveel geld je wil uitgeven op vakantie.

Te veel op elkaars lip zitten

Zelfs Adam en Eva hadden irritaties in het paradijs. Op vakantie zie je je vrouw veel vaker dan je gewend bent. Je ziet zelfs meer van je vrouw dan je wil zien.

Tijdgebrek

Te veel willen doen in een te korte tijd. Haasten van de ene naar de andere plek. Dit is een belangrijke stressfactor op vakantie. Accepteer dat dit een onderdeel is van de vakantie.

2. Hou rekening met elkaars grenzen.

Niet iedereen vind het makkelijk om zijn grenzen aan te geven. Hoe meer je jouw grenzen aangeeft, hoe minder kans op ruzie. Hier zijn de belangrijkste grenzen om met elkaar te communiceren.

Materiële grenzen

Geef aan welke spullen je deelt en niet deelt. Zoals eten, geld, kleding of zelfs je tandenborstel. Ga er ook niet gelijk vanuit dat je partner alles met je deelt. Probeer even te inventariseren

Fysieke grenzen

Geef aan wanneer je even wat meer fysieke ruimte nodig hebt. Denk hierbij aan privacy, maar ook aan te luide muziek of te drukke straten.

Emotionele grenzen

Wees duidelijk in welke emoties je moeite mee hebt. Welke emotionele situaties je liever niet ziet en welke gesprekken je liever niet wil.

3. Maak ruzie.

Het is onvermijdelijk om wel eens ruzie te maken op vakantie. Je komt er niet onderuit. Het geheim is: plan je ruzie. Merk je dat jij of je partner ergens mee zit. Plan een moment in de – niet al te verre – toekomst in. Dan lopen de emoties niet zo hoog op. Probeer dit vooral in het begin van je vakantie. De vakantie lijkt dan niet lekker te beginnen. Maar dan klaart de lucht wel heel snel weer op.

4. Spreek je verwachtingen uit.

De beste verwachting is om geen verwachtingen te hebben bij je vakantie. Ga er ook niet van uit dat alles prachtig zal zijn en dat je moet genieten. Je zal altijd tegenslagen hebben. Uiteraard heb je altijd verwachtingen. Het is daarom goed dat je ze uitspreek.

5. Maak geen ruzie als je gedronken hebt.

Dit heeft eigenlijk geen toelichting nodig. Alcohol is een glijmiddel voor emoties. Als de lucht niet geklaard is, probeer dan matig te zijn met drank.

6. Neem een mini-vakantie van je partner.

Zorg ervoor dat je ook activiteiten voor jezelf plant. Een dagje alleen met de kajak. Of is een keer alleen wat gaan drinken. Elkaar kunnen loslaten is een belangrijke kracht in een relatie. En moedig dit zeker ook aan bij je vrouw. Als je het niet leuk vindt om met haar te shoppen. Laat haar lekker alleen gaan. Zo neem je zelf de verantwoordelijkheid voor je eigen vakantiegeluk.

7. Verdeel en heers de taken.

Iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten. Kan je partner goed plannen. Laat haar plannen. Ben jij goed in het vinden van leuke activiteiten. Ga je gang. Ga elkaar daarbij niet in de weg zitten. Moedig het aan.

Facebook