11 manieren waarop iedere auto verhuurder je probeert te naaien op je vakantie.

1 Bezint eer begint aan het huren van een auto.

Nooit, maar ook nooit zomaar een auto verhuurder binnenwandelen, zonder van te voren de prijzen te vergelijken. Hiervoor betaal je de hoofdprijs. Verstandiger is om één van de vele autoverhuur vergelijkingssites te gebruiken. De gouden regel: hoe meer tijd je vooraf steekt in vergelijkingssites, hoe goedkoper je huurauto.

2 De veel te dure all- in verzekering aansmeren.

Alle verhuurders maken klanten bang met aanvullende verzekeringen. Dit kan oplopen tot 150 a 300 euro per week. Betaal je echter met je creditcard, dan is in veel gevallen je auto volledig verzekerd. Uiteraard moet je de auto wel met je creditcard afrekenen. Mocht je niet met je creditcard betalen of geen zin in gedoe met de creditcard verzekering. Neem dan een onafhankelijke verzekeraar, zoals Insurance4carhire.com. Dit kost hooguit 3 a 4 tientjes.

3 Volle dag lappen voor te vroeg ophalen of te laat inleveren.

Ben je een half uur te vroeg, dan rekenen ze een volle dag extra. Ben je een half uur te laat, dan rekenen ze een dag extra. Tel uit je winst en wees op tijd.

4 Een kleinere auto geven dan je eigenlijk had besteld.

Autoklasses vallen altijd uit in je nadeel. Niemand die het verschil kent tussen de ‘compact’, ‘mini’ en ‘economy’ klasse. De verhuurder al helemaal niet. Je krijgt vaak gewoon de kleinste auto die ze hebben staan.

Tip: wil je een grote auto. Neem dan de kleinste klasse en onderhandel bij de autoverhuurder op locatie. Iedere autoverhuurder zal voor een zacht prijsje een grote auto meegeven. Bereid je wel goed voor en ken de prijzen van de duurdere auto’s, zodat je niet alsnog genaaid wordt.

5 Hoge benzineprijs rekenen voor pre-paid benzine.

Nooit kiezen voor pre-paid benzine. Autoverhuurders gooien makkelijk 50% bovenop de standaard benzine prijs. Geef aan dat je de auto zelf vol tankt. Deze voorwaarde staat altijd aangegeven bij de vergelijkingssites, weer hierop scherp.

Tip: vanaf het moment dat je de garage uit gaat, let dan even op de benzineprijzen (en afstanden) van alle tankstations in de buurt. Zo hoef je niet te haasten op het laatste moment.

6 Bang maken overbodige verzekeringen en extra’s.

Naast de all-in verzekering zijn er nog meer exotische verzekeringen die een autoverhuurder je wil aansmeren. Neem ze nooit. Ze worden bedacht op een marketingskantoortje door slimme mensen die onderzoeken waar jij bang voor bent. Mocht je toch bang aangelegd zijn, neem dan van te voren een verzekering bij een onafhankelijke verzekeraar.

Hiernaast proberen ze je te paaien met ‘extra bestuurder’, ‘kinderstoeltje’, ‘navigatiesysteem’. Vaak is de huurprijs al duurder dan zelf een navigatiesysteem kopen.

Tip: wil je navigeren in het buitenland. Download de app google maps, en maak gebruik van de functie ‘offline kaarten’. Zet je GPS aan je bent klaar. Hiervoor heb je geen internet nodig. Zorg wel voor een volle accu op je mobiel of tablet.

7 Bizar hoog bedrag reserveren op je creditcard.

Autoverhuurders weten maar al te goed dat niet iedereen evenveel ruimte heeft op zijn creditcard. Zeker niet wanneer je net een dure vakantie hebt geboekt. Hierom reserveren ze een bizar hoog bedrag (soms tot wel 3000 euro) op je creditcard. Om dit bedrag te verlagen, moet je vaak een dure aanvullende verzekering aanschaffen.

Tip: zorg voor voldoende ruimte op je creditcard of wees overgeleverd aan de dure verzekeringskosten van de verhuurder. Soms kan je van te voren op de vergelijkingssite al zien welk bedrag zal worden gereserveerd op je creditcard.

8 Niet gemaakte schade toch doorberekenen.

Maak altijd foto’s en video’s van de auto. Schade dat vooraf niet gezien is, kan snel worden verhaald op jou.

9 Hoge kosten voor het terugplaatsen van de auto.

Als je de auto op een andere locatie inlevert, zitten er vaak verborgen kosten aan verbonden. Deze kosten zitten verborgen tussen de kleine regels. Als je hier te laat achter komt, betaal je de hoofdprijs.

Tip: sommige verhuurders tonen deze kosten al bij de vergelijkingssites. Wees hier scherp op.

10 De overheid pikt een graantje mee.

Met name in Amerika heeft iedere Staat, provincie, gemeente, stad en stoeptegel zijn eigen BTW tarief. Hierdoor kan het je een paar tientjes schelen om je auto NIET op te halen bij het vliegveld, maar in een nabijgelegen stad.

11 Verkeerd bedrag rekenen

Controleer altijd je afschriften na de vakantie. Het eindbedrag van je autohuur zie je pas een aantal dagen nadat je de auto hebt ingeleverd. Bij een verkeerd bedrag loont het om hier werk van te maken via de verhuurder of jouw creditcard maatschappij.

Fijne vakantie!

Facebook