6 manieren om vrouwelijke mind games te stoppen

Vrouwen spelen mind games om controle en overwicht in een relatie te krijgen. Mind games zijn simpelweg een verkapte vorm van manipulatie. Het is een manier om jou tegen je eigen bestwil te laten handelen. Beschikken over gezonde en sterke persoonlijke grenzen is vaak niet genoeg om mind games te stoppen. De tactieken zijn sluw en vaak niet snel herkenbaar. De beste manier om mind games te stoppen is door ze te herkennen.

1 OPHEMELEN

Je merkt dat je dame je al een poosje aan het ophemelen is. Je kan niks fout doen en ze plaatst je heel hoog op een voetstuk.

Waarom doet ze dit?

Er is niks mis mee als iemand je een beetje ophemelt. Dit is heel normaal en een gezonde manier om waardering te laten zien. Echter,  dit kan een mind game zijn om jou dingen te laten doen die je liever niet wil. Als ze weet dat je gevoelig bent voor ophemelen dan kan dit gebruikt worden voor manipulatie.

Door jou op te hemelen ben jij minder geneigd om je persoonlijke grenzen aan te geven.

Hoe ga je hiermee om?

Stop met het geven van aandacht als ze dit spel met je speelt. Negeer het en wees bereid afstand te nemen. Als het vaker voorkomt, benoem het spel en neem dan vaker afstand.

2 Jou vergelijken met een ander

Iedereen vertelt wel eens over de goeie eigenschappen van de partner van een vriend. Zeker als dit iets positiefs is. Echter, als dit een patroon in je relatie begint te worden dan is er een goeie kans dat ze dit doet om iets voor elkaar te krijgen. Als je hier gevoelig voor bent, dan is dit een tactiek waarbij ze eigenschappen kan overdrijven, of verzinnen, die niet waar zijn.

Waarom doet ze dit?

Op deze manier valt ze direct jouw zelfvertrouwen aan. Ze zorgt ervoor dat jij onbewust gaat vergelijken met de ander. Dit is een indirecte manier om jou het gevoel te geven dat je tekortkomingen hebt of niet goed genoeg voor haar bent. Hierdoor zal jij je onbewust inzetten om eigenschappen te tonen die je normaliter niet zou doen.

Hoe ga je hiermee om?

Benoem het gedrag en geef aan dat je het niet op prijs stelt.

3 EMOTIONELE REACTIES Provoceren

Het provoceren van emotionele reacties, ook wel bekend als de sh*t test, is het testen van hoe mannen reageren onder invloed van stress. Door het plaatsen van verdekte beschuldigingen in de vorm van een vraag of opmerking, zorgt een vrouw dat je tegen je zin in het achterste van je tong laat zien.

Waarom doet ze dit?

De vrouw gebruikt sh*t tests om de zelfbeheersing van de man te testen. Ze test in hoeverre je als man in staat bent om niet emotioneel te reageren. Als man slaag je de test als je creatief en zelfverzekerd met test om kan gaan.

Hoe ga je hiermee om?

Alhoewel de sh*t test veelal een positief doel nastreeft is dit toch een vorm van manipulatie. Je wordt als man tegen je zin in aan testen onderworpen. De beste manier om hiermee om te gaan is simpel aan te geven dat je het niet prettig vind het gevoel te krijgen dat je wordt getest. Tevens kan je ook gewoon je best doen om de test te falen als je het moeilijk vind assertief te zijn.

4 JE MOET KUNNEN omgaan met haar EMOTIES

Het ene moment is ze poeslief en het volgende moment is ze een krijsende kater. Uiteraard heeft iedereen wel zijn momenten, echter,  als sterke stemmingswisselingen een patroon worden dan ligt hier vaak iets ten grondslag. Als de dame hierbij aangeeft dat het aan jou ligt óf dat je er maar mee moet kunnen omgaan, dan maakt ze je gereed voor verdere manipulatie. Vaak gehoorde opmerkingen zijn: “je kan mij niet aan”, of: ” je bent niet sterk genoeg voor mij’.

Waarom doet ze dit?

De confrontatie met zichzelf is moeilijk voor ieder mens. Een vrouw merkt zelf als eerste dat ze moeite heeft met het controleren van haar eigen emoties. Echter, in dit geval maakt ze misbruik van jouw empathie kanten om de confrontatie met zichzelf te vermijden. Ze zegt als het ware tegen zichzelf: “als hij het kan accepteren, dan is mijn gedrag zo slecht nog niet”.

Hoe ga je hiermee om?

Zolang het niet de spuigaten uitloopt kan je soms het beste even het spel meespelen. Het is ook gewoon haar karakter. Echter, begint het wat ernstige vormen aan te nemen, dan moet je duidelijk zijn en aangeven dat je geen speelbal bent en je grenzen stellen. Het is niet jouw taak om haar aan te kunnen, die taak ligt bij haar en haar alleen.

5 EMOTIONEel afstand nemen

Als bepaalde vrouwen niet krijgen wat ze willen dan gaan ze je negeren of onthouden ze je van intimiteit of empathie.

Waarom doet ze dit?

Dit is een vorm van emotionele chantage om je als man toch iets te laten doen tegen je zin in uit vrees voor repercussies. Bij de meeste vrouwen die deze tactiek gebruiken is het aangeleerd gedrag. Ze weten domweg geen andere gezonde manier om jou als man te motiveren.

Hoe ga je hiermee om?

Zolang het op een beperkte schaal gebeurt is hier nog weinig verkeerds mee. Echter, bespeur je dat je een loopjongen begint te worden dan gaat het mis. Benoem dit gedrag direct en laat haar zelf haar klusjes opknappen.

6 de dame in nood

Bepaalde vrouwen claimen onterecht dat iemand ze lastig valt of dat ze in de problemen zijn. Dit kan heel subtiel al zijn als een conducteur die haar onheus heeft bejegend. Vaak gaat dit gepaard met emoties en tranen.

Tranen zijn het sterkste wapen dat een vrouw heeft. Zij is hiervan heel sterk bewust. Meestal is het ook onschuldig. Echter, als jij de enige verantwoordelijke bent in haar monologen dan kan het worden geschaard als onder emotionele chantage. Dit doet ze om haar eigen aandeel in een probleem te verbloemen en de focus op jouw gedrag te leggen. Zolang het over jou gaat, dan gaat het niet over haar. Het is hiernaast ook een sterke manier om makkelijk dingen voor elkaar te krijgen.

Waarom doet ze dit?

Het is een sluw wapen om voor elkaar te krijgen dat jij dingen voor haar gaat doen tegen jouw eigen zin in. Onderschat deze techniek niet. Als je merkt dat dit een patroon begint te worden, dan wordt je klaargestoomd voor verdere en schadelijkere manipulatie. De vrouw dwingt je als het ware op een manipulatieve manier in de rol van ‘redder in nood’. Deze rol zal jou dan onbewust bekruipen tot het moment dat je de ‘redder in nood bent’ om haar financieel te steunen of erger.

Hoe ga je hiermee om?

Soms zijn de tranen echt en eerlijk. Soms is ze het slachtoffer en soms niet. Je kan het spel meespelen en haar aanspreken op haar eigen krachten. Echter, begint het structureel te worden: benoem het en geef aan je gemanipuleerd wil worden

Vond je dit artikel leuk. Like mijn facebook pagina. Dat motiveert mij om meer te schrijven 🙂

Facebook