6 manieren om vrouwelijke mind games te stoppen

Mind games zijn een verkapte vorm van manipulatie.Vrouwen spelen mind games om controle en overwicht in een relatie te krijgen. Het is een manier om jou tegen je eigen bestwil te laten handelen. Beschikken over gezonde  persoonlijke grenzen is vaak niet voldoende om mind games te stoppen. De tactieken zijn sluw en vaak niet snel te herkennen. De juiste kennis is de beste manier om mind games te stoppen.

1 OPHEMELEN

Je merkt dat je dame je al een poosje aan het ophemelen is. Je kan niks fout doen en ze plaatst je heel hoog op een voetstuk.

Waarom doet ze dit?

Er is niks mis mee als iemand je een beetje ophemelt. Dit is een gezonde manier om waardering te laten zien. Dit kan echter ook een mind game zijn om jou dingen te laten doen die je liever niet wil. Als ze weet dat je gevoelig bent voor ophemelen dan kan dit gebruikt worden voor manipulatie. Door jou op te hemelen ben jij minder geneigd om je persoonlijke grenzen aan te geven.

Hoe ga je hiermee om?

Stop met het geven van aandacht als ze dit spel met je speelt. Benoem het en wees bereid afstand te nemen.

2 vergelijken met een ander

Iedereen vertelt wel eens over de goeie eigenschappen van de partner van een vriend. Zeker als dit iets positiefs is. Echter, als dit een patroon in je relatie begint te worden dan is er een goeie kans dat ze dit doet om iets voor elkaar te krijgen. Als je hier gevoelig voor bent, dan is dit een tactiek waarbij ze eigenschappen van anderen kan gaan overdrijven of verzinnen.

Waarom doet ze dit?

Op deze manier valt ze direct jouw zelfvertrouwen aan. Ze zorgt ervoor dat jij je onbewust gaat vergelijken met anderen. Dit is een indirecte manier om jou het gevoel te geven dat je tekortkomingen hebt. Hierdoor zal jij je onbewust inzetten om eigenschappen te tonen die je normaliter niet bezit.

Hoe ga je hiermee om?

Benoem het gedrag en geef aan dat je het niet op prijs stelt.

3 EMOTIONELE REACTIES Provoceren

Het provoceren van emotionele reacties om te testen hoe jij reageert onder de invloed van stress. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van ongefundeerde beschuldigingen.

Waarom doet ze dit?

Een vrouw gebruikt deze tests om de zelfbeheersing van de man te testen. Als man slaag je voor de test als je creatief en zelfverzekerd blijft.

Hoe ga je hiermee om?

 Je wordt als man tegen je zin in aan testen onderworpen. De beste manier om hiermee om te gaan is simpel aan te geven dat je het niet prettig vind het gevoel te krijgen dat je wordt getest. Tevens kan je ook gewoon laten zien dat je niet aan de test wil voldoen.

4 JE MOET KUNNEN omgaan met haar EMOTIES

Het ene moment is ze poeslief en het volgende moment is ze een krijsende kater. Uiteraard heeft iedereen wel zijn momenten, echter,  als de sterke stemmingswisselingen een patroon worden dan ligt hier vaak iets dieper aan ten grondslag.  Vaak gehoorde opmerkingen zijn: “je kan mij niet aan”, of: ” je bent niet sterk genoeg voor mij’.

Waarom doet ze dit?

De confrontatie met jezelf is moeilijk voor ieder mens. Echter, in dit geval maakt ze misbruik van jouw empathie om de confrontatie met zichzelf te vermijden. Ze zegt als het ware tegen zichzelf: “als hij het kan accepteren, dan is mijn gedrag zo slecht nog niet”.

Hoe ga je hiermee om?

Zolang het niet de spuigaten uitloopt kan je soms het beste even het spel meespelen. Het kan ook gewoon haar karakter zijn. Als het ernstige vormen begint aan te nemen, dan moet je duidelijk zijn en aangeven dat je geen speelbal bent. Het is niet jouw verantwoordelijkheid om haar aan te kunnen. Deze verantwoordelijkheid ligt bij haar en alleen bij haar.

5 EMOTIONEel afstand nemen

Als bepaalde vrouwen niet krijgen wat ze willen dan kunnen ze je gaan negeren of onthouden van intimiteit en empathie.

Waarom doet ze dit?

Dit is een vorm van emotionele chantage om je als man toch iets te laten doen. Voor de meeste vrouwen die deze tactiek gebruiken is dit aangeleerd gedrag. Ze weten geen andere gezonde manier om jou als man te motiveren om iets te doen.

Hoe ga je hiermee om?

Zolang het op een beperkte schaal gebeurt is hier nog weinig verkeerds mee.

6 de dame in nood

Bepaalde vrouwen claimen onterecht dat iemand ze lastig valt of dat ze in de problemen zijn. Vaak gaat dit gepaard met emoties en tranen. Voor een manipulerende vrouw is dit een manier om dingen voor haar gedaan te krijgen. Onderschat hierbij niet de acteervaardigheden van een manipulerende dame.

Waarom doet ze dit?

Het is een sluwe manier om jou iets tegen je zin te laten doen. Onderschat deze techniek niet.  Vooral als je merkt dat dit een patroon begint te worden. Je kan dan worden klaargestoomd voor verdere en schadelijkere manipulatie. De vrouw dwingt je als het ware in de rol van ‘redder in nood’. Dit is een veelgebruikte tactiek van ervaren manipulators.

Hoe ga je hiermee om?

Soms zijn de tranen eerlijk. Soms is ze het slachtoffer en soms ook niet. Echter, merk je dat het manipulatief gedrag is. Benoem het zo snel mogelijk en ga met haar erover in gesprek.

VOORKOM EEN ONGEZONDE RELATIE

Voorkom een ongezonde relatie. Hoe groot de liefde voor je partner ook is. Een relatie met een schadelijk persoon is het nooit waard. Zelfkennis is de eerste stap naar voorkomen of herstellen van een schadelijke relatie.

Ben je klaar om aan wat nieuws te beginnen?

Online dating is een goede eerste stap om langzaam te beginnen aan een nieuw leven. Je kan voorzichtig gesprekken beginnen en op jouw eigen voorwaarden bepalen of je open staat voor iets nieuws. Velen zijn je voorgegaan op Relatieplanet. In tegenstelling tot andere dating sites, heb ik uit ervaringen begrepen dat de matches hier minder oppervlakkig zijn. Men probeert elkaar echt te leren kennen.

MAAK HIER EEN GRATIS PROFIEL AAN OP RELATIEPLANET

Facebook