7 onmisbare regels voor het verbreken van je relatie

De emotionele impact van het verbreken van een relatie wordt vaak onderschat. De pijn van een gebroken hart is zo heftig dat het dezelfde neurologische receptoren volgt als fysieke pijn. Een verbroken relatie kan je langdurige emotionele schade berokkenen. Een verkeerde manier zorgt voor het meeslepen van emotionele bagage. Het is onmisbaar om te weten hoe je op een gezonde manier een relatie beëindigd.

Wat moet je niet doen

Er is geen makkelijke manier is om een relatie te verbreken. Hoe je het wend of keert. Je zal altijd iemand kwetsen. Het beeld dat je ex partner van je onthoud zal sterk gekleurd zal zijn door de manier hoe je de relatie hebt verbroken. Helaas worden wij mannen niet opgevoed in de manier hoe je een relatie moet verbreken. We maken hierin veel fouten. Hierom zijn hier slechte manier voor het verbreken van je relatie opgesomd.

Emotioneel terug trekken

Je bent je emotioneel aan het terugtrekken in de hoop dat de boodschap wel doorkomt. De conversaties worden vermeden en je doet geen moeite meer voor de relatie.

Indirecte manier

Het is voor jou te lastig om je partner direct te confronteren. Hierom laat je door suggesties in het netwerk van je partner de boodschap doorkomen.

Bewust ruzie escaleren

Iedere mogelijke ruzie ben je bewust aan het escaleren. Je bent bewust chagrijnig en prikkelbaar in de hoop dat je partner de handdoek in de ring gooit.

Bewust contact verbreken

Je neemt bewust fysiek afstand voor langere periodes. Je reageert niet of traag op berichten in de hoop dat je partner geen contact meer zal zoeken.

Wat moet je wel doen

Het is voor haar en voor jouw eigen zelfrespect belangrijk om het op een zo gezond mogelijke manier af te sluiten. Op een slechte manier uitmaken kan beide partijen emotionele schade berokkenen. Hou je vast aan deze stelregel: het is voor haar altijd pijnlijker dan voor jou.

1 Face to face

Uitmaken via social media, whatssap, e-mail of telefoon is vragen om problemen. De beste manier om het uit te maken is face to face in. Bij voorkeur in een omgeving waarin iemand zich veilig voelt om overstuur te raken.

2 Wees zo duidelijk en eerlijk mogelijk

Wind er geen doekjes om. Als het voorbij is geef dat aan en laat geen ruimte voor dubbelzinnigheid. Wees eerlijk in de redenen waarom je het uitmaakt. Let hierbij op dat je het over de relatie hebt en niet de persoon. Eerlijkheid kent ook zijn grenzen. Hou rekening met de gevoelens van de ander. Als je bijvoorbeeld een ander bent tegengekomen dan hoeft dit niet gelijk verteld te worden. Echter, je staat niet zomaar open voor een ander. Het is vaak een teken dat er iets niet helemaal goed zat in je relatie.

3 Wees zelfkritisch

Het is belangrijk om eerlijk je eigen aandeel te vertellen in het stuklopen van de relatie. Hiermee draag je zorg voor de gevoelens van de ander. Dit kan levert ook begrip en respect op. Zelfs als je partner op de beschuldigingen toer is. Probeer dat de kern van waarheid hierin te destilleren. Het verbreken van de relatie is voor jullie beide een leerproces. De kans is groot dat je partner ook niet helemaal tevreden is met de relatie.

4 Wees voorbereid op alles, maar accepteer niet alles

Iedere dame reageert op verlies op haar eigen manier. Hierdoor kan het voorkomen dat je van alles en nog wat wordt uitgemaakt. Besef je goed dat dit meestal niet gemeend is, maar geen ook je grenzen aan.

5 Geef ruim ruimte voor uitleg

Je zal merken dat je ex partner nog met vragen zal zitten. Zelfs nog tot ruim nadat je het hebt uitgemaakt. Wees hier open voor, want dit is een belangrijke stap in het verwerkingsproces. Je ex kan hierdoor leren van haar gedrag en groeien om een betere partner te worden in haar leven. Het slechtste wat je kan doen is na het uitmaken direct en categorisch het contact met je ex verbreken. Echter, stel hier wel voorwaarden aan. Het is niet de bedoeling dat je ex dit als een manier ziet om de relatie weer open te breken.

6 Respecteer je ex

De beste (en soms de enige) manier om respect te krijgen is respect te geven. Wees zeer respectvol toe naar je ex partner. Ook al reageert ze niet al te respectvol naar jou toe. Probeer zo kalm en empathisch mogelijk te blijven. Hierdoor komt de boodschap beter over en voorkom je dat het escaleert in een ruzie.

7 Wees zeker van je zaak

Ga nooit dreigen dat je de relatie zal verbreken. Dit is een vorm van emotionele manipulatie. Verzeker jezelf ervan dat de relatievreugde en het wederzijdse respect niet meer kan worden hersteld. Als je zelf nog hoop in je relatie ziet bedenk dan dat relatietherapie een goede manier kan zijn.

P.S.

Als je een destructieve partner hebt, met borderline of narcistische kenmerken, dan gelden deze regels niet. Lees hierom :

5 indicatoren van schadelijk gedrag bij je partner

 

TOE AAN EEN NIEUWE RELATIE?

Voorkom een ongezonde relatie. Hoe groot de liefde voor je partner ook is. Een relatie met een schadelijk persoon is het nooit waard. Zelfkennis is de eerste stap naar voorkomen of herstellen van een schadelijke relatie.

Ben je klaar om aan wat nieuws te beginnen?

Online dating is een goede eerste stap om langzaam te beginnen aan een nieuw leven. Je kan voorzichtig gesprekken beginnen en op jouw eigen voorwaarden bepalen of je open staat voor iets nieuws. Velen zijn je voorgegaan op Relatieplanet. In tegenstelling tot andere dating sites, heb ik uit ervaringen begrepen dat de matches hier minder oppervlakkig zijn. Men probeert elkaar echt te leren kennen. Plus, je kan kosteloos al nieuwe mensen leren kennen.

MAAK HIER EEN GRATIS PROFIEL AAN OP RELATIEPLANET

Facebook