9 redenen waarom vrouwen vreemdgaan

Een vreemdgaande partner is een van de pijnlijkste gebeurtenissen die je als man kan overkomen. Het slaat als een moker in op je zelfbeeld en wordt een moeilijk te genezen emotionele wond. Je kan er een fobie van krijgen, waardoor je alles zal doen om dat gevoel nooit meer te hoeven herleven. Belangrijk om te weten is: als je partner vreemdgaat is dat nooit en te nimmer jouw schuld. Het is een bewuste keuze van je partner om een intieme relatie aan te gaan met een ander. Echter, vaak hebben mannen wel bijgedragen aan de situatie. Hierom is het belangrijk goed te begrijpen wat de belangrijkste redenen zijn waarom vrouwen vreemdgaan.

Waarom kiezen vrouwen een relatie?

Sperma en spierkracht

Vrouwen hebben mannelijk sperma en spierkracht nodig om voort te kunnen planten. Dit klinkt banaal, maar probeer jij zelf maar in je eentje een kind te maken en ook nog op te voeden. Als je het antwoord hierop weet. Patenteer het. Vele handen maken licht werk en om het maximale uit je kroost te halen heb je een moeder en een vader nodig. Darwin is het met me eens.

Intimiteit en emotionele verbondenheid

Het is voor een vrouw belangrijk om zich in een relatie kwetsbaar en veilig te voelen. Hierdoor kan een vrouw zich emotioneel binden en zorgt voor geestelijke voldoening.

Waarom gaan vrouwen vreemd?

1 Sommige vrouwen gaan gewoon vreemd

Sommige vrouwen gaan gewoon vreemd. Het maakt niet uit hoe goed de relatie is of hoe hard je eraan werkt. Sommige vrouwen zullen altijd en in iedere relatie vreemdgaan. Het tegenovergestelde is ook waar. Sommige vrouwen zullen in geen enkele relatie vreemdgaan.

2 Eenzaamheid

Hoe langer je uit elkaar bent, des te groter de kans op vreemdgaan. Door middel van fysieke (of emotionele) eenzaamheid voelt een vrouw zich minder verbonden. Hierdoor is de kans groter dat ze (on)bewust openstaat voor een buitenechtelijke emotionele band.

3 Onrealistische verwachtingen

Sommige dames hebben onrealistische verwachtingen van hun partner. Als hun man niet aan deze verwachtingen kan voldoen dan zoeken ze dit ideaalbeeld elders.

4 Gebrek aan emotionele veiligheid

Vrouwen halen geluk uit een relatie waarin ze zich emotioneel veilig voelen. Ofwel een situatie waarin ze zich kwetsbaar kunnen opstellen en zichzelf emotioneel bloot kunnen stellen. Zonder dat dit altijd een negatieve gevolg oplevert. Als de emotionele veiligheid uitblijft of niet voldoende aanwezig is dan kan ze openstaan voor een ander.

5 Een manier om het uit te maken

Als een vrouw het moeilijk vind om een relatie te beëindigen is vreemdgaan een goed excuus. Op deze manier wordt de mannelijke partner geforceerd om de relatie te beëindigen

6 Wraak

Als je als man vreemd bent gegaan dan kan dit de deur open zetten voor je vrouw. Dit kan voor haar een manier zijn om jou dezelfde pijn te laten ervaren. Onbewust doet ze dit zodat jij haar beter begrijpt.

7 Ze neemt je vanzelfsprekend

Als een dame weet dat je er toch voor haar bent dan is er weinig risico om genot buiten de relatie te zoeken. De gevolgen zijn in haar ogen beperkt.

8 Gebrek aan een sociaal netwerk

Iedere vrouw heeft behoefte aan een emotionele verbondenheid. Een sociaal netwerk waar ze op terug kan vallen zorgt voor ontspanning en reflectie. Bij gebrek aan dit netwerk kan ze open staan voor de avances van een man.

9 Gebrek aan spanning en uitdaging

Sommige vrouwen gaan vreemd omdat ze behoefte hebben aan spanning en een uitdaging. Vaak komt dit voor uit een sleur of beslommering in hun eigen leefomgeving.

Hoe kan je vreemdgaan voorkomen?

1 Kies de juiste vrouw

De beste manier om vreemdgaan zo veel mogelijk te voorkomen is goed bekend te zijn met wat voor type vrouwen makkelijk vreemdgaan. Mijn artikel over schadelijke indicatoren gaat hier dieper op in.

2 Wees bereid om je vrouw te verlaten

Dit betekent niet dat je van plan moet zijn om je vrouw te verlaten. Echter, laat haar wel merken dat je ook zonder haar gelukkig kan zijn. Dat je voldoende aan jezelf hebt en niet afhankelijk bent van haar. Hierdoor vergroot je voor haar het risico als ze besluit vreemd te gaan. Je neemt namelijk makkelijker de stap om alleen verder te gaan.

3 Weet hoe je gezond grenzen kan stellen

In iedere relatie is het van belang om aan te geven welk gedrag je prettig en onprettig vindt. Ken jezelf goed en weet hoe je jouw grenzen kan bekrachtigen.

Lees ook:

14 signalen dat je vrouw last heeft van borderline

6 manieren om vrouwelijke mind games te stoppen

9 redenen waarom mannen in een destructieve relatie blijven

7 onmisbare regels voor het verbreken van je relatie

Facebook