13 dating signalen waar je voor moet oppassen

Betoverd door een vrouw kunnen mannen belangrijke waarschuwingssignalen negeren. De passie van potentiële liefde zorgt ervoor dat jij je verstand op een zijspoor zet. Echter, soms kan een date beginnen als een droom, maar eindigt deze in een nachtmerrie van een relatie. Zorg hierom ervoor dat je goed voorbereid de dating wereld in stapt. Leer hier de wijze lessen, waarmee je veilig en gerust op zoek kan gaan naar een nieuwe liefde.

Maak je niet al te druk. De meeste vrouwen die je tegenkomt zijn goed in staat om een gelukkige en succesvolle relatie mee te beginnen. Echter, statistisch gezien lopen er een paar dames rond, waarmee je liever niet wil daten. Een relatie met hen zal moeizamer dan gemiddeld verlopen. We kennen allemaal wel verhalen van mannen (en vrouwen) die een emotionele wrak zijn na een onaangename ex. Gelukkig kan je vroeg inschatten of jouw potentiële liefde over onaangename eigenschappen beschikt. De dating wereld is een leuke wereld. Maar gezond verstand voorkomt heel wat problemen later.

1 Regelmatig emotioneel overreageren.

Vrouwen staan over het algemeen beter in contact staan met hun emoties. Als een vrouw echter vaak emotioneel uithaalt zonder enige aanleiding, dan kan dit een teken zijn van emotionele onvolwassenheid. Lees hier meer over emotionele onvolwassenheid. Bekijk hierom goed hoe ze omgaat met kleine frustraties. Reageert ze regelmatig onbenulligheden op iemand af. Kwetst ze frequent de ober als hij even te traag is. Let dan goed op. Is dit gedrag in jouw ogen sterk ongepast, dan zal dit in de toekomst waarschijnlijker vaker voorkomen.

2 ENORME AANDACHTSBEHOEFTE.

De ene persoon heeft meer aandacht nodig dan de andere. Als je een vrouw tegenkomt die wat meer aandacht nodig heeft dan is er niks aan de hand. Het is zeker een goede indicator van verliefdheid. Maar hier zijn ook grenzen. Merk je dat je steeds meer moeite moet doen om haar te voorzien van de juiste dosering aandacht. Komt de tijd voor jezelf (of je werk) hieronder te leiden. Ofwel, overschrijdt ze hiermee regelmatig jouw grenzen? Dan is er mogelijk sprake van een intense onzekerheid. Dit klinkt onschuldig, maar in de toekomst kan dit jou veel energie kosten.

3 Ze drijft regelmatig haar zin door.

Speels gedrag gaat hand in hand met daten. Het is een onderdeel van verleiding. Aan de andere kant, het is een waarschuwing als de dame continu haar zin moet hebben. Deze dame zou het moeilijk kunnen vinden om jouw grenzen te respecteren. Om ervoor te zorgen dat je geen voetveeg zal worden is het van belang dat je in een vroeg stadium kijkt naar hoe ze met jouw grenzen omgaat. Respecteert ze jouw grenzen, dan is er weinig aan de hand.

4 Aantrekken en afstoten.

Het ene moment kan ze niet genoeg hebben van jouw aandacht. Het andere moment is jouw aandacht een last. In de liefde wordt aantrekken en afstoten regelmatig gespeeld. Je bouwt hiermee verlangen op bij de ander. Echter, soms kan het kan dit ook overdreven uitpakken. Als je eenmaal vertrouwd raakt met elkaar zou dit spel niet meer nodig moeten zijn. Blijft het toch voortduren dan is dit een belangrijk waarschuwingssignaal voor bindingsangst.

5 Al haar exen zijn eikels.

Soms begint een vrouw in een vroeg stadium over haar emotioneel of fysiek mishandelende exen. Enerzijds betekent dit dat de dame nog onverwerkte emoties heeft. Anderzijds wil ze het ‘vrouw in nood’ spel spelen. Een manipulatieve tactiek, waarbij de vrouw de man bewust wil controleren. Reageer je als de redder in nood, dan zal dit in de toekomst vaker tegen je worden gebruikt. In beide gevallen is dit een belangrijke indicator van emotionele instabiliteit.

6 Ze eist een prinsessen behandeling.

Wees extra alert als de dame graag op een voetstuk geplaatst worden gezet. Deze ‘prinsessenmentaliteit’ gaat vaak gepaard met hoge verwachtingen naar de partner. Vaak geeft de dame al vroeg stadium subtiele hints dat ze een speciale behandeling eist. Als dit gedrag doorschiet dan kan het een poging zijn om zichzelf in een dominantie positie te manoeuvreren.

7 Ze heeft een perfect relatieplaatje in haar hoofd.

Perfectionisme de een belangrijkste voorbode van teleurstelling. Een perfectionistisch relatiebeeld zorgt voor hoge eisen die gesteld worden aan de partner. Deze eisen zijn  dikwijls onhaalbaar of onwenselijk. Kijk goed naar hoe haar relatiebeeld. Kan ze zich flexibel opstellen? Uiteraard is er niks mis mee om bepaalde verwachtingen te hebben. Echter, een star relatiebeeld betekent een grote kans op toekomstig conflict.

8 Luister naar hoe ze praat over zichzelf.

Velen onder ons hebben het hart op de tong. Het komt regelmatig voor dat een dame uit zichzelf aangeeft welke issues ze heeft. Vooral in het begin heb je de neiging om deze informatie niet goed op waarde in te schatten. Luister echter goed naar wat ze aangeeft. In het positieve geval verteld ze jou eigenlijk hoe je het beste met haar om kan gaan. In het negatieve geval kan je hieruit de conclusie trekken dat de dame in kwestie niet helemaal voor jou is.

9 Ze interesseert zich niet in jou.

Deze dame in kwestie heeft geen interesse in jouw verhalen. Ze loopt alleen een lijstje van punten langs waarmee ze oordeelt of je in haar plaatje past. Alleen als iets haar bevalt zal ze oprechte interesse tonen. Jouw andere verhalen en ervaringen zijn niet interessant. Mogelijk heeft ze alleen interesse in wat je voor haar kan betekenen. Wie jij bent is voor haar onbelangrijk. Dit is een voedingsbodem voor toekomstig drama. De eigenschappen die haar niet bevallen zal ze dan willen veranderen.

10 Ze is heel snel heel erg verliefd.

Hoe mooi dit ook klinkt, dit is het belangrijkste waarschuwingssignaal dat je tijdens het daten kan tegenkomen. Een vroeg bombardement met liefde is een belangrijke indicator van emotionele instabiliteit. Is hier wel voldoende animo voor geweest? Bij twijfel, dan kan de dame moeite hebben met het reguleren van haar emoties. Wees gewaarschuwd. Lovebombing is dé manier waarop narcisten of borderliners hun partner aan binden. Er is helaas een redelijke kans dat je dit mee zal maken krijgen in de dating wereld.

11 Sterke negatieve instelling.

Iedereen heeft wel eens een slechte dag. En sommige mensen zijn nou eenmaal wat pessimistischer dan anderen. Hier is absoluut niks mis mee. Echter, iemand die zelden tevreden is kan vermoeiend zijn. Continu negatieve uitlatingen hebben ook hun invloed op jouw eigenwaarde. Vroeg of laat zal zich ook regelmatig negatief over jou uitlaten.

13 Ze is star en rigide.

Ze staat niet open voor jouw mening of de mening van anderen. Je merkt snel dat haar waarheid de enige waarheid is die telt. Andere meningen zijn gewoonweg verkeerd. Onvolwassen gedrag is een belangrijke indicator van emotionele onvolwassenheid. Vanuit onderzoek is gebleken dat wederzijdse vriendelijkheid en vrijgevigheid de belangrijkste attributen zijn voor een succesvolle relatie. Als je met een dame gaat die geen compromissen kan sluiten, of snel gefrustreerd raakt, dan is dit een slecht teken voor de toekomstige relatie.

PROBEER HET MET ONLINE DATING

Voorkom een ongezonde relatie. Hoe groot de liefde voor je partner ook is. Een relatie met een schadelijk persoon is het nooit waard. Zelfkennis is de eerste stap naar voorkomen of herstellen van een schadelijke relatie.

Ben je klaar om aan wat nieuws te beginnen?

Online dating is een goede eerste stap om langzaam te beginnen aan een nieuw leven. Je kan voorzichtig gesprekken beginnen en op jouw eigen voorwaarden bepalen of je open staat voor iets nieuws. Velen zijn je voorgegaan op Relatieplanet. In tegenstelling tot andere dating sites, heb ik uit ervaringen begrepen dat de matches hier minder oppervlakkig zijn. Men probeert elkaar echt te leren kennen.

ONMOET HIER GRATIS NIEUWE MENSEN VIA RELATIEPLANET

 

 

Facebook